Mee Bandung Udang Kao Kao di Kukup, Pontian, Johor

August 12, 2019


Alhamdulillah, tahun ni sambut Hari Raya Aidiladha kat Pontian.

Sambutan raya Aidiladha di Johor, sederhana jer. Tidak meriah macam sambutan Aidilfitri. Tambahan lagi, tiada korban yang dibuat, jadi sambutan serba sederhana.

Tapi Alhamdulillah, ramai juga makcik-makcik yang balik ke rumah mak tahun ni. Meriah sikitlah rumah mak kali ni. Duduk berkumpul ramai-ramai, bersembang, makan-makan, seronok jer rasa. Terima kasih Allah.

Eina tak kemana-mana, kebetulan husband tak berapa sihat. Jadi sepanjang hari raya tu, kami duduk rumah jer.

Eina memang sibuk setiap kali balik rumah mak, sibuk memasak, sibuk dengan kerenah anak-anak, semualah, sampai terlupa nak ambil gambar raya. So, tak ada lah gambar raya Aidiladha kami tahun ni. Hehe

Setiap kali balik kampung, tak sah kalau tak makan mee bandung makcik Eina ni. 😋

mee bandung udang


Cukup serba serbi kat tekak Eina ni. Kuahnya tak pekat tak cair, ada rasa manis udangnya, pedas pun sedang-sedang jer, pendek kata memang sedap la 🤤

Ok, kat mana tempat mee bandung udang yang sedap ni? Warung Mee Bandung Udang ni terletak di Kg Sg Boh, Kukup, Pontian, Johor. Sebelah rumah mak Eina jer. Hehe.

So, kalau korang datang Kukup, korang boleh cari kat Waze, search Mee Bandung Udang Kao Kao. Memang agak jauh ke dalam sikit kampung Eina ni. Ikut jer waze tu, nanti sampailah kat situ. Warung makcik Eina ni buka setiap hari ya, dari petang hingga malam.

Ataupun korang boleh mesej cousin Eina ni, Nana atau Lynn tanya lokasi dengan lebih tepat ok.

Untuk korang yang tak tau kat mana Kukup ni, ia terletak di Penghujung Benua Asia dalam daerah Pontian, Johor. Alahhh korang google jer. Haha

Ada banyak lagi menu lain seperti mee goreng udang, nasi goreng, mee rebus pun ada juga tau. Semua masakan makcik kita ni sedap okeh. Serius, korang akan puas hati. 😍

Tapi, menu utama yang Eina nak recommend ialah Mee Bandung Udang ni, must try tau

Ok korang, jumpa lagi 😉

You Might Also Like

1 comments

  1. Di RIKA ANDERSON LOAN COMPANY, kami menawarkan semua jenis bantuan kewangan kepada semua individu, kadar faedah kami adalah 2% setiap tahun. Kami juga memberikan nasihat dan bantuan kewangan kepada kami pelanggan dan pemohon Sekiranya anda mempunyai projek yang baik atau ingin memulakan perniagaan dan memerlukan pinjaman untuk membiayai dengan segera, kami dapat membincangkannya, menandatangani kontrak, dan kemudian membiayai projek atau perniagaan anda untuk anda bersama-sama dengan Bank Dunia dan Bank Industri.

    Kategori Perniagaan

    Perniagaan Merchandising.
    Perniagaan pembuatan
    Perniagaan Hibrid.
    Perniagaan tunggal
    Perkongsian.
    Syarikat.
    Syarikat terhad.
    pinjaman peribadi.
    pinjaman pelaburan.
    Pinjaman Pinjaman.
    Kredit pemilikan rumah.

    HUBUNGAN SYARIKAT PINJAMAN:
    Laman web: rikaandersonloancompany.webs.com
    E-mel: rikaandersonloancompany@gmail.com
    Panggilan Pelanggan: +1 (323) 689-3663
    Sembang Whatsapp: + 1-323-689-3663
    Facebook: Rika Anderson Alfreda
    Instagram: Rikaandersonloancompany.alfred
    Twitter: @LoanRika
    Ibu Pejabat: 228 Park Ave S, New York, NY 10003-1502, Amerika Syarikat
    Cukai / CAC /: 1095/0730/2028
    Mahkamah Agung Daerah New York, NY9016 34001

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang penulisan mahupun pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan punya blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog sendiri.

Terima kasih.

Eina Md Ali

Popular Posts

Like us on Facebook

Follow Us