Faraalipbutter Untuk Masalah Bibir Kering

February 20, 2019



Kakak-kakak yang bekerja tu, biasanya lepas solat Zuhur korang apply lipstick semula tak? Or tunggu lepas Asar jer? Or apply masa nak balik kerja?

Eina dulu lepas Asar atau masa nak balik jer apply semula lipstick sikit, sebab taknak nampak pucat muka tu kan, hehe 😬.

Masa tu, tak pandai makeup sangat. Bibir pun alah dengan lipstick, so pakai sikit-sikit je la. Pernah jadi tersangat kering, merekah, pecah-pecah sampai berdarah sebab alah dengan lipsticks. Ya Allah sakit & seksanya rasa. Segala jenis lipbalm semua tak jalan 😔

Tak ingat macam mana boleh elok, Eina guna apa pun tak ingat. Tapi, yang Eina ingat masalah bibir kering pecah-pecah tu agak lama juga tau.

So sejak dari tu, Eina tak boleh pakai lipsticks biasa, tapi jenis lipmatte boleh. Itupun still jadi kering juga bibirnya 🙄.

Sampailah Eina jumpa lipbalm dari Clarins ni (jumpa lepas resign 🤭). memang bagus dan sesuai dengan bibir Eina. Bibir dah tak kering dan takde pecah-pecah dah. Sebelum pakai lipmatte kena apply lipbalm ni, Tapi tengoklah harganya, fuhhhh 😬

Sejak jumpa & guna Faraalipbutter ni, dah tak guna lipbalm lain dah, lipmatte pun dah jarang pakai. Bibir tak kering lagi dah, paling best bila oles bibir jadi merah natural gitu.👄


Lagi satu, Faraalipbutter dari FaraHanimRazak ni mesra wudhuk dan mesra solat juga tau. Sebab ia memang 100% organik 😍.

So untuk korang yang bekerja tu, bolehlah apply setiap kali lepas solat, tak perlu cuci pun takpe ok. Memang best 😃

Ok harganya tak semahal Lipbalm Clarins tu ya, cuma RM55 sahaja. 👍

Ada 3 jenis yang mempunyai bahan berbeza dan kebaikannya pun berbeza. Tapi fungsinya tetap melembapkan bibir sambil menyihatkan bibir juga 😋


faraalipbutter caramel mint, faraalipbutter subang jaya
Faraalipbutter Caramel Mint


faraalipbutter orchid vanilla, faraalipbutter subang jaya
Faraalipbutter Orchid Vanilla

faraalipbutter cherry velvet, faraalipbutter subang jaya
Faraalipbutter Cherry Velvet



Antara bahan-bahan Faraalipbutter
- Sunflower Seed
- Beeswax
- Jojoba Oil
- Olive Oil
- Argan Oil
- Shea Butter
- Vitamin E
- Orchid Extracts
- Palm Kernel Oil
- Castor Oil

Fungsinya semua sangat bagus untuk bibir sihat ok.

Nak tau lebih lagi, wasap ya
www.wasap.my/60192275759/FaraaLipButter

You Might Also Like

0 comments

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang penulisan mahupun pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan punya blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog sendiri.

Terima kasih.

Eina Md Ali

Popular Posts

Like us on Facebook

Follow Us