Riadah di Tempat Tengok Kapal Terbang Mendarat Di KLIA

August 26, 2019

Semalam petang sekali lagi bawa anak-anak tengok kapal terbang mendarat dari jarak dekat.
Ya, kami ke sini lagi selepas 1 tahun. Haha lama tu 😅

So, kali ni dah well prepare dengan makanan, minuman dan tikar untuk berkelah sambil tengok kapal terbang nak landing. 🤭


Kali ni kami ke tempat lain pula, sebab tempat lama yang kami pernah pergi tu dah tak berapa best. Eina ada share tempat lama ni dalam post Eina kat Facebook last year. BACA SINI

tempat tengok kapal terbang klia

Kalau nak ke lokasi tempat Eina pergi dulu tu boleh guna coordinate ni kat google map ya
Lokasi : 2°42'34.9"N 101°43'13.0"E


Ok, actually nak ke tempat baru ni, lalu jer tempat yang kami pernah pergi dulu tu.

Tapi, mula-mula kami ke Anjung Spotter. Kat Anjung Spotter ni ada disediakan tempat duduk berbumbung. Menarik jugalah. Dapat tengok kapal terbang nak take off. Tapi agak jauh. Ibu ayah still tak puas hati, hehe.

Anjung Spotter KLIA


Anjung Spotter KLIA


So, gigih google cari tempat yang lebih menarik dan lebih dekat untuk tengok kapal terbang landing. 😜

Finally jumpa satu tempat ni. Lebih jelas dan lebih puas hati. Dah sampai situ, berkelah la apa lagi. 😄


tempat tengok kapal terbang mendarat di KLIA

tempat tengok kapal terbang mendarat di KLIA

tempat tengok kapal terbang mendarat di KLIA


Kali ni Imran agak excited dari last year. Dah semakin besar agaknya. So, nampakla dia seronok nampak kapal terbang besar depan mata.

Kalau rasa malas nak bawa anak-anak ke shopping mall tu, bolehlah bawa anak-anak ke sini. Lepak duduk situ 1-2 jam pun anak-anak seronok.

Kami ke sana, gerak lepas Asar, perjalanan dari usj mengambil masa dalam 40 minit juga la. So, sedang elok la bila sampai waktu tu.




Kalau berniat nak ke sana, bolehlah search di Waze guna coordinate ni k.

Coordinate : 2.709848, 101.720504

Tapi, make sure bawa makanan untuk hilangkan penat dan boring anak-anak tau. Oh ya, seeloknya datang awal sikit ya, sebab semakin petang semakin ramai yang datang.

Okla setakat ini dulu. :)

You Might Also Like

1 comments

  1. ya best saya juga pernah ke sna.. saja snggah lepas anta kawan balik turki

    ReplyDelete

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang penulisan mahupun pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan punya blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog sendiri.

Terima kasih.

Eina Md Ali

Popular Posts

Like us on Facebook

Follow Us