Rutin Skincare Harian Surirumah

July 15, 2019

Surirumah macam Eina ni, memang jaranglah nak bersiap beriya bila duduk rumah. Tapi, walaupun duduk rumah, nak kulit sihat dan awet muda, routine skincare still kena buat. Betul tak ☺

Rasanya surirumah dulu, jarang-jarang keluar rumah kan. Then persekitaran pun tak tercemar macam sekarang. Sebab tu mak-mak kita sihat dan awet muda jer.

Tapi untuk surirumah sekarang ni, bukan terperap kat rumah jer hari-hari. Ada yang jadi supir keluar masuk rumah ambil anak sekolah, ada yang berbisnes keluar COD sana sini, macam Eina, hehe.



So memang selalu berhadapan dengan persekitaran yang tak sihat dan banyak tercemar, makanya harus bersiap-siap juga la sikit-sikit. At least, basic routine skincare tu tak tinggal. 😁

Macam biasa, rutin Eina lepas cuci muka dengan Youth Cleanser, Eina akan pakai Youth Perfecting Skin Toner dulu, then barulah pakai pelindung UV Youth Moisturizer.



Mungkin ada yang tak ambil berat pemakaian toner dalam skincare kan. Tapi sebenarnya penggunaan toner sangat penting. Sebab apa? Sebab selain menyegarkan kulit, istimewanya toner Youth ini, ia akan tanggalkan sel kulit mati kita juga. Then fungsi yang paling Eina suka ialah ia kecikkan liang pori 🤩

Eina akan pakai setiap kali lepas cuci muka. Jadi double cleanse juga tau. Kulit rasa lebih bersih gitu. Memang best 😇

Fungsi dan Ingredients Youth Skincare


You Might Also Like

0 comments

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang penulisan mahupun pendapat yang ada di laman ini adalah dari tuan punya blog sendiri. Ia tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemilik asalnya. Sebarang print screen terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog sendiri.

Terima kasih.

Eina Md Ali

Popular Posts

Like us on Facebook

Follow Us